Myt: "FAKTA" om invandring? 2

Detta är andra delen i en artikelserie som avslöjar extremt överdriven skrämselpropaganda och många olika myter som finns i en enda video, som återfinns på Eric Myrins privata youtubekonto. Eric Myrin är vice ordförande i SD, Nacka kommun, och första namn på SD:s valsedel till Nacka kommunfullmäktige samt ordförande för SDU Stockholm.

Exakt så här som Eric Myrin gör i sin video, förvanskar SD och SDU och en hel del av deras anhängare siffrorna, ofta. Deras syften är uppenbara; att försöka skrämma sina väljare.

I denna del av artikelserien granskar vi en enda uppgift, 93.134 personer, som syns direkt i inledningen av videons första 15 sekunder. Nästan varenda gång som SD och SDU, eller deras anhängare, berättar hur många som har invandrat eller hur många personer som har fått uppehållstillstånd i Sverige, så slarvar de med begreppen. De skiljer sällan mellan PUT, permanenta uppehållstillstånd, och alla andra uppehållstillstånd som ofta är tidsbestämda, tillfälliga, temporära. När någon slarvigt drar till med en stor siffra över antal uppehållstillstånd inkluderar de alltså nästan alltid:

a) ALLA adopterade barn som adopteras hit till Sverige. (oavsett deras biologiska föräldrar eller vilken etnicitet eller födelseland som adoptivföräldrarna har)

b) ALLA gäststudenter, utbytesstudenter och gästforskare. I princip 99 % av dessa lämnar Sverige direkt när de tagit examen eller om deras studentvisum går ut. (majoriteten av alla visum till gäststudenter är på tidsbegränsning om 6 månader eller max 1 år)

c) ALLA som fått arbetstillstånd redan innan inresan hit, man kan anta att de är självförsörjande under hela sin vistelse i Sverige. (en stor andel av dessa är experter, ingenjörer och ungefär hälften kommer från ett annat EES-land)

(antal människor som ingår i punkt a – c här ovan är vanligtvis mellan 23.000 till 52.000 personer varje år)

d) ALLA kvinnor eller män som har blivit förälskad i en svenskfödd man eller kvinna och gemensamt bestämmer att den utlandsfödda partnern vill flytta hit för att bo tillsammans, så kallad ”kärleksanknytning”. Dessa par vill bo tillsammans här i Sverige, som sambos eller så vill de gifta sig och bo permanent med sin älskade partner. (detta inkluderar ett antal SD-politiker som har funnit kärleken utomlands) (dessa lyckliga personer som funnit kärleken och som fått slå sig ner i Sverige är totalt sett mellan 18.000 och 29.000 per år)

(på Migrationsverket återfinns uppgifterna i a-d)

Why fight love, SD??? Varför hindra personer som vill bilda familj i Sverige?? Kings_of_Sweden

e) SD och SDU, och de flesta av deras anhängare, glömmer nästan alltid att nämna antal svenskfödda och antal utlandsfödda personer som utvandrar från Sverige varje år, vilket gör att netto-invandringen och migrationsöverskottet inte blir så högt, som SD och SDU påstår, i antal personer (det är vanligtvis mellan 20.000 och 35.000 personer som utvandrar varje år)

(på SCB återfinns uppgiften i e)

OM nu SD och SDU själva påstår att de inte är rasister, om de nu alltid nekar till att de inte skiljer mellan folk och folk….

Varför fortsätter de då ihärdigt att göra EXAKT just det, att påstå det skulle vara skillnad mellan folk och folk???

Jag som granskar och tolkar deras olika statistik-lögner, presentationer och jämför med den officiella statistiken från våra officiella myndigheter, jag bryr mig aldrig om individernas etnicitet, födelseplats, religion eller modersmål, när jag pratar politik eller när jag pratar om människor och deras respektive åsikter – för vet ni… ???

jag är inte rasist. och det är oftast bara personer som bär på rasistiska åsikter som brukar spekulera så grovt om andra människor…!

Mina källor är exakt samma källor som Eric Myrin uppger i videobeskrivningen på sitt youtubekonto. Och det är bevisligen SD:s och SDU:s Eric Myrin som har kreerat denna skrämselpropagandavideo.

Jag knäcker många fler av myterna i Eric Myrins skrämselpropaganda. Läs även: del 1 / del 2 / del 3 / del 4 / del 5