Carl Norberg och Partiet De Fria

Artikel av Polimasaren

Carl Norberg är antisemit och förintelseförnekare. Även en av partiets grundare var antisemit och har yttrat sig om att Tyskland blomstrade under Hitlers tid. Norberg själv har inget emot att skriva krönikor åt kryptonazisterna i Nationaldemokraterna.

Från Svenska kommitén mot antisemitism

Partiet De Fria är högerextremister med kopplingar till den rasideologiska och antisemitiska tidningen American Free Press (AFP). AFP grundades av den amerikanske förintelseförnekaren Willis Carto, Partiet De Fria anordnar bl.a. föreläsningar med den svenske förintelseförnekaren och antisemiten Carl Norberg. På sociala medier länkar man ofta till högerextrema tidningar som Nya Tider. En av partiets grundare, Peter Storm, har inte endast utmålat Jean Baptiste Bernadotte som ”pseudo-jude” och hävdat att Tyskland ”blomstrade” under Hitler. I Storms texter påträffas även formuleringar som påminner om Monserrats retorik, eller vad sägs t.ex. om ”Rothschilds [har] tagit kontrollen i land efter land… [och] äger de facto Israel”?”

Bloggaren Torbjörn Jerlerup har samlat ett antal skärmdumpar i ett inlägg där antisemitismen och förintelseförnekelsen är tydlig.

Expo skriver om Norberg i det här inlägget.

På dessa två bilder så ser vi att det länkas till fascistiska och högerextrema sajter på PDF:s officiella FB-sida.

Untitled-2 Untitled-12

Jag fick förklaringen av en medlem att det länkas till både det ena och det andra så det var inte så mycket med det. På två bilder ser vi Carl Norberg arbeta för högerextrema nyhetstidningen Nya Tider. Så var det med det.

Untitled-22 Untitled-10

Länkar till båda bildernas ursprung:
Intervju med Björn Söder
Intervju med diverse politiker
Ännu en bild där Norberg intervjuar Marc Anderson från rasideologiska och antisemitiska tidningen American Free Press för högerextrema sajten Nya Tider. AFP har kopplingar till nazistiska organisationer och har även haft nazister som skribenter i tidningen. AFP grundades av den amerikanske förintelseförnekaren Willis Carto.

Untitled-4

På en av bilderna ser vi Carl Norberg mingla med tidigare gruppen nazistiska Svenskarnas Partis ledare Stefan Jacobsson under Almedalsveckan 2014. Norberg blev utsparkad. En vecka senare är han tillbaks och så var det med det avståndstagande.

cb svp cb-8

Partiet De Frias huvudfråga är banksystemet som de menar är korrupt och de vill istället skapa ett ärligt banksystem, men hur är det med deras egen ärlighet när det gäller ekonomin? I det här inlägget berättar en före detta aktivist hur omöjligt det är att få insyn i partiets ekonomi.

UPPDATERAT 

Untitled-26

Detta är från PDF:s officiella hemsida och deras FAQ:

Den bidragsmigration vi har idag är ett sätt att kapitalisera bankerna i det nuvarande ”pyramidspelsvalutasystemet”, den s k tillväxten. Bidragsmigrationen tjänstgör som penningmängdbärare

Benämner någon flyktingar som bidragsmigranter så bör alla dra åt sig öronen.

UPPDATERAT

Tony Nilsson är PDF-ledare i Göteborg kommun

blogger-image-1035112050

Marcus Ljunggren är styrelseledamot och här delar han förintelseförnekande text från Lasse Wilhemsson. Ljunggren skriver om ”fakta” och att vi är känslostyrda – därför har fiction överträffat verkligheten och alla har hjärntvättats för att nå dit.

Anything you like 2015-03-10 kl. 10.12.43