Rasisters syn på funktionsnedsättningar

Rasism och funkofobi (fördomar om personer med funktionsnedsättningar) hänger ofta ihop. Om man studerar rasisternas medier på nätet ser man att de har en hatisk och fördomsfull syn på funktionsnedsättningar.

Rasisters funkofobi kan man se på många sätt. Ett exempel är hur de lyfter fram LSS-bidragsfuskare som råkar vara födda i ett annat land. De LSS-bedrägerier som de skriver om rör uteslutande invandrare eller personer med föräldrar födda i utlandet. Eftersom de bara pratar om den gruppen får en del läsare för sig att det endast är invandrare som fuskar.

Vi ska kika på några exempel i denna artikel. Dessutom tar Sverige emot ganska många flyktingar och anhöriga till invandrare som har funktionsnedsättningar. Detta får rasisterna att gå i taket. Vi ska se hur de hanterar det också.

Det bästa sättet att förstå problemet är att se hur rasisterna och funkofoberna själva resonerar. De länkar och texter som presenteras här är stötande för alla som har hjärta och hjärna. Men det är viktigt att vi ser galenskapen så vi kan reagera mot den. På 1930-talet drabbade nazismens fasor även de med funktionsnedsättningar.

T4

”Handikappade” var en av de grupper som pekades ut som ”samhällsparasiter”. De som aldrig bidrog med något till samhället, som bara kostade pengar och bar på farliga arvsanlag som hotade den ariska rasen, hette det. De blev förintelsens första offer. 1939 drog Aktion T4 igång. Från 1939 till krigets slut förintades över 200.000 personer med funktionsnedsättningar och hundratusentals steriliserades. De första metoderna för att gasa ihjäl människor testades på funktionsnedsatta. Programmet T4 avslutades formellt sett 1941 men fortsatte i hemlighet. 1941 fick nämligen de ledande experterna på gasning inom T4 order att flytta över till det nya projektet: att gasa ännu fler grupper av människor. Nu flyttade fokus från funktionsnedsatta till judar och romer. Ledande experter på utrotning av ”handikappade, som Christian WirthFranz Stangl, och Irmfried Eberl började nu utarbeta metoder för utrotning av judar och andra grupper.

Operation Reinhard, inledningsfasen av förintelsen av judar, drevs till större delen av veteraner från T4. Josef Mengele och andra dödsdoktorer som mördade judar var sedan länge ”experter” på s.k. ”mindervärdiga handikappade”.

Propagandafilmen Erbkrank, som nazisterna gav ut, visar hur de resonerade. Funktionsnedsatta var för dem parasiter, ”onyttiga ätare”, folk som aldrig kunde bidra med nåt i samhället utan bara åt upp samhällets resurser.

skc3a4rmklipp

I texten på bilden ovan står det: ”Årligen kostar de ärftligt sjuka samhället 1,2 miljarder RM. För skötseln av Riket (statsbudgeten?) lägger vi ut bara 713 miljoner RM per år.”

”För mycket pengar går åt för att försörja de handikappade”, påstod nazisterna, ”pengar som våra friska borde få. Dessutom är de icke ariska folken, judar och romer, ofta handikappade, och det hotar vår tyska kultur och våra arvsanlag”. Ekonomi som rasbiologiskt argument.

Se gärna Erbkrank här.

Julia Ceasar resonerar

Invandring är negativt anser den tongivande bloggaren Julia Ceasar. Pseudonymen må vara okänd för de flesta, men bland rasister och Sverigedemokrater på nätet är Julia ett stort namn. Bloggaren använder de klassiska argumenten mot invandrare, romer, muslimer samt funktionsnedsatta. De kostar för mycket och är improduktiva och kommer aldrig att kunna bidra med något i Sverige (Motarguments markering i fetstil).

Sverige tar varje år emot i storleksordningen 1 800-2 200 kvotflyktingar som väljs ut i flyktingläger i samarbete mellan FN:s flyktingorgan UNHCR och svenska migrationsverket. Bara tretton av 28 EU-länder tar emot kvotflyktingar, men Sverige vill som vanligt visa sig på styva linan som humanitär stormakt och tar emot flest kvotflyktingar i hela EU. Migrationsverket väljer dessutom ut särskilt svårintegrerade kvotflyktingar som inga andra länder vill ta emot, till exempel svårt funktionshindrade med nästintill total garanti för att de aldrig kommer att kunna försörja sig själva…Det är naturligtvis synd om familjen Wahedi som får vänta på att komma till det förlovade landet – men vem i all sin dar har kommit på den bisarra idén att just Sverige av alla länder ska ta emot invandrare som är absolut hopplösa ur integrationssynpunkt och aldrig kommer att bidra till sitt nya land?
(…)

Ingela Sahaffi Andersson, som arbetar med bosättning på Migrationsverket, konstaterar att det på många håll finns en tröghet när det gäller att ta emot personer med funktionsnedsättning:
När det gäller personer med nedsatt rörelseförmåga kan det enligt henne handla om att kommunen vill undvika att dra på sig kostnader för personlig assistans, där den generösa lagen LSS har resulterat i enorma kostnader. Omsorgen om funktionshindrade kostar totalt 66 miljarder kronor om året. Det är ungefär en och en halv gånger försvarsbudgeten eller mer än tre gånger så mycket som utgifterna för polisväsendet. Dessutom har LSS lockat till bedrägerier i mångmiljonklassen, framför allt begångna av irakiska invandrare.

Om man tittar på kommentarsfältet ser man många inlägg som stinker av rasism och funkofobi. Här är två exempel. Lägg märke till att Julia Ceasar använder ett citat från Aftonbladet om att inget land lägger så mycket pengar på funktionsnedssatta som Sverige. Så brukar de säga om asylsökande och invandrare också, att Sverige tar emot fler flyktingar än resten av Europa.

jcfunkispengar

raism araber JC

Flyktingskäl

Att vi tar emot flyktingar med funktionsnedsättningar reagerar många i rasist-Sverige på. Första exemplet är Exponerat som ondgör sig över funktionsnedsättning som ömmande flyktingskäl. I kommentarsfältet kallas en funktionsnedsatt person för grönsak.

Han kunde uppenbarligen resa hit, i samma skickett uppenbart inavelsfall.här skulle familjen kunna håva in 50 timmar per dygn i assistans ersättningmångmiljonbelopp på en grönsak.

Sedan har vi det Sverigedemokraterna närstående Avpixlat som ondgör sig över svensk flyktingpolitik.

Att den svenska urvalsprocessen skiljer sig markant från andra länders blir tydligt när vi kan läsa att Danmark, exempelvis, bedömer flyktingarnas integrationspotential när de gör sitt urval. Kanada ser kvotflyktingarna som ett sätt att få arbetskraft och vill ha kvalificerat folk. USA kräver att flyktingarna bedyrar sin lojalitet mot landet och tar enbart emot ostraffade flyktingar. Och Sverige då? ”Vi har ingen integrationsaspekt. Vi tar gamla, sjuka, handikappade och analfabeter”, säger Oskar Ekblad, avdelningschef inom asylprövningen. Han bekräftar även att det finns en risk att FN skyfflar över alla svåra fall på Sverige och nämner att vi ” Vi tar väldigt många svåra sjukdomsfall, exempelvis”. Vi har ingen integrationsaspekt, smaka på det. Så sant och så talande för svensk invandringspolitik.

Petterssons blogg beundras också av många. Även han klagar på att funktionsnedsatta är olönsamma. Han använder ett kodord rasister ofta använder. De pratar ofta om ”pensionsräddare” om invandrare, som en sarkasm för att antyda att alla invandrare är olönsamma. Ett bevis är den stora mängden funktionsnedsatta. Så här skriver han:

SÖDERMANLAND. Den sörmländska vården visar ett svalt intresse för invandrare med funktionsnedsättningar. Det visare en granskning som NHR, neurologiskt handikappades förbund i Sörmland har gjort. Med hjälp av pengar av landstinget Sörmland har NHR, Neurologiskt handikappades förbund i Sörmland undersökt hur personer med invandrarbakgrund och funktionsnedsättning upplever sin livssituation. Enligt undersökningen har var fjärde person av de 52000 Sörmlänningar med utländsk bakgrund någon form av funktionsnedsättning… Pettersson säger läs Myten, var fjärde pensionsräddare är funktionshindrad och det är de som ska rädda vården…

Kommentarsfältet är fullt av rasism och funkofobi:

Länder söder om Sahara hade lägst IQ på under 70 ända vita befolkning med den nivån var knappast överraskande zigenarna. Enligt lag anses under 70 vara förståndshandikappade och åtnjuter samhällets stöd. Vi vet också att länder som Somalia har varit speciellt behandlat i asylsammanhang, även Irak och Afghanistan. Nu även Eritrea och Syrien. Inget av dessa länder sticker ut som högintelligenta länder, tvärt om. Vi vet också att inavel ligger på vartannat äktenskap. Att få PUT och hämta en inavlad kusin eller syskon är rena högvinsten då LSS medger 250 kr i timmen och vård för sin närstående hade ändå utgått från familjen, men nu får dessa även betalt från svenska samhället! Det tror fan att Sverige lockar de sämst lottade med denna politik, nu framstår allt tydligare att det är bara skalet kvar på svensk välfärd, och vem som skall betala för kalaset. *** Största handikappet är islam.

LSS-”fusket”

Rasistbloggar skriver ofta om det så kallade ”LSS-fusket”. Dvs det fusk som ett fåtal bedriver med assistanspengar. Det man måste veta när man läser detta är att det är en minimal andel av LSS som misstänks för fusk och att detta fusk utövas av både s.k. svenskar och s.k. invandrare. Rasistbloggare väljer att blåsa upp problemet stort och nämner endast personer som har s.k. invandrarbakgrund. LSS och reformen med personlig assistans beskrivs av rasistmedia som ett problem. Deras syn på LSS är att LSS kostar för mycket, det skapades av ”landsförrädaren” och ”invandrarvännen” Bengt Westerberg och finns i princip bara för att invandrare ska kunna utnyttja LSS för att stjäla pengar. Avpixlat har skrivit mycket om detta. Som vanligt är det avslöjande att läsa kommentarsfälten under deras artiklar. Ett exempel är denna:

Bengt Westerbergs redan från början dumnaiva assistansreform har nu tagit bisarra proportioner, fyra miljarder om året har blivit fyrtio och nysvenskarna fattar snabbt. Jag vill inte veta hur många liknande fall som finns i mörkertalen.

***

Varje assistansberättigad lyfter i genomsnitt 1,4 miljoner per år. En helt ok lön för att spela handikappad.

***

Alltid dessa Araber…hur många hundra eller tusentals fall som detta har vi i landet ? Extremt många verkar det när man ser den astronomiska beloppet… ”Totalt kostar insatserna för funktionshindrade och påstått funktionshindrade skattebetalarna 66 miljarder kronor om året, vilket är mer än 1,5 gånger försvarsbudgeten” ”Kostnaden innebär att Sverige lägger 2,3 procent av BNP på omsorgen om funktionshindrade och påstått funktionshindrade. Inom EU ligger snittet på 0,5 procent, noterade krönikören Anna Dahlberg i Expressen i somras” Galenskaperna blir om möjligt värre och värre dag från dag. Att INTE rösta på SD borde kriminaliseras…

***

Vad fan är det för fel på alla invandrare? Varenda jävla folkgrupp är kriminella nästan. Kurder, Iranier, Irakier, Somalier, Eritreaner, Libyer, Syrier, Syrianer, Turkar. Ja, allt nedanför Italien typ. Eller kanske är det fel på våra ovillkorliga och frikostiga system?

***

Araber har aldrig haft varken moral/ etik eller samvete de vet inte vad ärlighet är lika lite som övriga minoriteter som invaderar Sverige och Europa!

*** Har man i många generationer gift sig och avlat barn inom de egna blodsbanden så blir de genetiska effekterna så här. Man har inte bara ADHD i skallen utan hela alfabetet.

***

Skottpengar på såna! (Kommentar till inlägget ovan)

***

Är personlig assistans något som finns med i regeringens etableringsreform? En person får agera ”sjuk” mellan 8-17 och sedan får alla släktingar jobb hos denne. Det är ju genialistiskt!!! Assistansreformen från 1994 måste ändras från grunden. Alla nya personlig assistans-ärenden drivs av kommunen de första åren för att inte få in fler ”skojare”, begränsa antalet anhöriga som arbetar hos brukaren, etc. , etc.

***

Nu är väl landsförrädaren Bengt Westerberg nöjd. Ännu en Menaberikare som ”tar för sig” av hans assistansreform.

Rasister kopplar ofta ihop invandring av personer med funktionsnedsättning med LSS. De antyder att assistansbolag skapas av invandrare som försöker locka hit funktionsnedsatta, för att lura det svenska systemet.Återigen ett exempel från det Sverigedemokraterna närstående Avpixlat:

En bosnisk zigenarfamilj med ett sjukt barn fick inte uppehållstillstånd i Sverige och återvände hem. Där kontaktades familjen av ett assistansföretag i Sverige, Plusfamiljen AB, som erbjöd dem arbete. Mannen skulle få anställning för att vägleda andra i liknande situation. en tjänst som inte behövdes men som företagets vd, David Söderlund, uppfann. Nu kunde familjen återvända till Sverige som arbetskraftsinvandrare och kan dessutom bli anställda som vårdare av sitt eget barn. Assistansfirmor kan m.a.o ragga familjer med en sjuk familjemedlem utomlands och låta dem flytta hit och bli anställda av bolaget för att sköta sitt eget barn. Familjen tjänar pengar, assistansfirmor likaså och svenska skattebetalare betalar. I det här fallet är det asylhaverister som legat bakom upplägget men metoden kan förstås också användas av de många assistansbolag som drivs av personer som själva har asylrelaterad invandrarbakgrund och som vill ta hit landsmän som inte har asylskäl.

Kommentarsfältet fylls åter av funkofobi och rasism:

Assistansbluffbolag kommer att växa som flugsvampar och profitera på alla små 25-åriga baaaaaaarn som varken är det eller ensamkommande. Däremot gökungar som suger ut allt som vi andra samlat ihop. Sedan har vi då quislingarna som ser till att berika sig! Men det finns ju också folk som säljer sin döda morsas guldtänder eller länsar hem och affärer när det drabbats av naturkatastrof.

***

Och allt detta är möjligt tack vare Bengt ”Årets kvinna” Westerbergs assistansreform. Den mannen har kostat Sverige mer än någon annan enskild person i historien.

***

Denna meningslösa utredning som inte har lett till någonting annat än en tjockare plånbok för Westerberg

***

Sjukdom och fattigdom är inga skäl för asyl. Dessa kryphål måste bort genast annars så brakar systemet ihop när tusentals andra tar chansen att göra likadant. Den där D S är inget annat än en rättshaverist. Hur kunde migrationsverket gå med på detta när det solklart bryter mot asyllagarna?

***

Vi blir anklagade rasister om handikappade inte får stanna Men utnyttja de med assistentbidrag är helt ok Hela massinvanringen handlar om att utnyttja och tjäna på

***

Så länge bidragsparadiset Sverige ger människor innanför och utanför det här landet möjligheter och befogenheter att på laglig väg stjäla Svenska skattebetalarnas resurser kommer det att fortsätta. Det är upprörande men bidragssystemet uppmuntrar till detta.

***

Det är ju det perfekta sättet att sänka Sverige på. Och det snabbt! Om vi alla startar varsitt assistansföretag och gör reklam i väl utvalda länder: ”Kom till Sverige, vi ger dig jobb och betald vård för ditt handikappade barn. Hur många som helst, inge begränsningar!” Kundunderlaget är obegränsat! Det är fullt realistiskt. Sedan skiter vi i idiotlandet som håller på att rasa ihop och drar med pengarna!

***

”Men. Snyft snyft snyft, vi Romer vill ju bara parasitera på eran läkevård och Snyft snyft snyft, på obegränsad tid låna era plånböcker och Snyft snyft snyft, titta in i era hem och låna en massa saker och Snyft snyft snyft, få ha sexuellt umgänge med era kvinnor när dom skriker Nej… Varför kan ni Svenskar inte vara mer toleranta?”

***

Assistansfirmor kan m.a.o ragga familjer med en sjuk familjemedlem utomlands och låta dem flytta hit och bli anställda av bolaget för att sköta sitt eget barn.________________________ Va? Och vi betalar för detta också? Om man är så generös, varför inte rekryteras till Röda Korset och åka till de länder som har inte utvecklat sjukvård och försöka att hjälpa människor där? Varför öppna något bedrägeri företag med konstiga verksamheter för SKATTEPENGAR??? Ush… jag orka inte.

***

Zigenarna är oerhört kreativa när det gäller att exploatera exempelvis handikappade barn. Sådana barn kan ”hyras ut” till skyhöga belopp i länder som Rumänien. Sedan kan de få alla möjliga bidrag för dessa barn som exemplet i artikeln visar.

***

Handikappade barn är hårdvaluta nu för tiden , adoptera ett handikappat barn o hela släkten blir välbetalda arbetsgivare/arbetstagare. Ullenhag kan senare peka på att ytterligare några hundra kulturentreprenörer går till sina arbeten varje dag.

***

Kostnaden för assistansersättning har ju ökat explosivt. Det intressant är att i senaste vårbudgeten räknas med att antal personer som får assistans ska vara oförändrat t o m 2017.

***

Zigenare anställes att sköta sittt eget barn alltså , Fy fan !!!! Skattemedel fusk/bädrägeri alltså !

***

Allså plusfamiljen betalar zigenaren ca 13 000kr/m . Plusfamiljen debiterar försäkringskassan kanske 100 000kr/m , Import av vårdbehövande????

Den som vill kan läsa mer i artiklar från Avpixlat om ”Lss-fusket”. Här är en googlesökning ni kan använda. De två artiklarna ovan var slumpmässigt utvalda.

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna försöker utmåla sig som ett parti med en politik som gynnar personer med funktionsnedsättningar. Det här är inte rätt artikel för att analysera deras politik i detalj. Men det är skrämmande att Sverigedemokrater regelbundet länkar till, och berömmer nätbloggar som Julia Caesar och Avpixlat.

Om de kan göra det så är frågan hur deras syn på personer med funktionsnedsättningar egentligen är. Är den egentligen ungefär som den de har om muslimer, att funktionsnedsatta bara är onyttiga pengamaskiner?

Att Björn Söder och andra i SD ogillar Allmänna Arvsfonden är oroväckande. Allmänna Arvsfonden har bidragit stort till projekt som gynnat de med funktionsnedsättningar och om det skriver Björn Söder såhär:

Som vanligt delar Avpixlat Sverigedemokraternas åsikter. Även de hetsar mot Allmänna Arvsfonden. ”Döda svenskar bidrar till islamiseringen”, kallar de det.

Ibland försöker rasistmedier ställa funktionsnedsatta mot ”invandrare” och flyktingar. De säger att pengar borde gå till sjuka, gamla och funktionsnedsatta i Sverige istället för till flyktingar. Detta kan säkert vara ett argument som lockar de som föreställer sig att kommuner försämrar omsorgen om sjuka och äldre och som ser att allt färre får personlig assistans, av ”besparingsskäl”.

Men låt er inte luras. Egentligen anser väldigt många av skribenterna och debattörerna att personer med funktionsnedsatta egentligen bara är en tärande börda i samhället. Att de bara kostar pengar. Eller som den av många Sverigedemokrater respekterade Julia Caesar skriver; de är ”hopplösa” och kommer ”aldrig att kunna bidra till sitt land”. Exakt så betraktades personer med en funktionsnedsättning av vissa i Nazityskland. De var bara ett minus i statsbudgeten. Hopplösa och kommer aldrig att kunna bidra till sitt land. Språkbruket är avslöjande!

Frågan är hur Sverigedemokraterna ser på funktionsnedsatta flyktingar och personer med funktionsnedsättningar egentligen.