Svenskarnas parti stöttar Gyllene Gryning

Svenskarnas Parti var nyligen utanför Greklands ambassad i Sverige och höll en stöddemonstration för Gyllene Gryning.

Svenskarnas partis pressekreterare Jonas Andersson inledde aktionen med att tala om varför den ägde rum och förklarade att ett protestbrev skulle lämnas över till ambassaden:

Bakgrunden till aktionen är att grekiska myndigheter har gripit Gyllene Grynings partiledare Nikolaos Michaloliakos och flera av partiets parlamentsledamöter och medlemmar i ett försök att kväsa den nationella oppositionen i Grekland, detta genom att anklaga dem för att driva en kriminell organisation.

SvP_GG

Med tanke på detta, och med tanke på att Svenskarnas parti numer försöker beskriva sig som ”icke-nazister”, ber jag er titta på vad man hittade hemma hos andremannen i Gyllene Gryning då husrannsakan gjordes. Nazistisk litteratur, idolporträtt av Hitler och Mussolini, SS-hjälmar och vapen.

Svenskarnas parti är en avläggare av Nationalsocialistisk Front, det gamla nazistpartiet som hördes mycket i media för några år sen. Skillnaden mellan NSF och SvP är en fråga om taktik. Precis som Gyllene Gryning presenterar Svenskarnas parti gärna sig som medkännande och socialt medvetna. Men efter alla namnbyten och bakom fasaden lurar de mörka idealen.