Clowner med handgranater

Är det bara jag, eller har politiker i och kring Sverigedemokraterna alldeles tappat förståndet? Jag syftar förstås på alla vansinniga uttalanden som mer eller mindre dagligen dyker upp dels på sociala medier, men även i intervjuer och andra framträdanden.

Foto: freeze67
Foto: freeze67

 

Björn Söder och Erik Almqvist  är väl de ledande aktörerna här, men även andra förekommer.

Jag kan inte låta bli att undra om de har informerats om att dessa medier är allmänna, OFFENTLIGA, och går ut till folket, det vill säga VÄLJARNA.

 

 

 

Erik Almqvist, Sveriedemokratisk politiker
Erik Almqvist, fd. riksdagsledamot, Sverigedemokraterna

 

 

Hur tänker de sig att de ska värva nya medlemmar på det här sättet? Nu senast var det kvinnorna som fick en känga. Män är tydligen bättre på att tänka enligt nämnda Erik Almqvist.

 

 

 

 

Borde inte Jimmie Åkesson oroa sig lite mer för Twitter-inkontinensen i sitt eget parti inför nästa val? Istället beklagar han sig över sin uppväxt i den hemskt invandrartäta hemorten Sölvesborg. Grodorna måste ju till sist lämna humorfacket och lirka sig in i väljarnas medvetande. Någonstans måste ju all denna ilska och okontrollerade idioti bevisa något, för de som hela tiden agerat försvarare för detta ”demokratiska” parti.


Sverigedemokraterna är demokratins baksida
sade någon till mig idag. Ja, kanske är det så. Kanske är det en slaggprodukt man får dras med när man tillåter fri partibildning, yttrandefrihet, och har allmän rösträtt. Men då måste vi som väljare förstå vilket ansvar vi har för vårt land, i och med att vi tillåts rösta. En sak som alla röstberättigade borde vara tvungna att göra är att informera sig om ALLA valbara partiers värdegrund.

Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare
Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare

Det räcker inte att snabb-googla partiprogrammen och läsa rubrikerna på respektive partis hemsida. Vad tror ni väljare att partierna skriver där? Lockrop kan vi kalla det som står där. Det är ju så politik fungerar. De lata röstar på det som verkar ok vid första anblick, men med den makt som faktiskt följer med röstberättigande, är allas skyldighet att ta reda på vad man faktiskt röstar fram.

Sverigedemokratiska politiker har gjort så många tabbar i media under oerhört kort tid, och deras galenskaper sprids på sociala medier varje dag. Personligen kan jag inte känna förtroende för folk som beter sig så oerhört dumt offentligt. En del åsikter måste de ju veta att de inte kan ventilera på detta tillgängliga forum.

1376521_411134682320645_213541133_n
Axel Caesar Heder, Distriktsordförande för SDU Södermanland

 

 

Som alla hört tusen gånger; man får tycka vad man vill, men det
betyder inte att det är lämpligt att säga eller skriva vad som helst.
I det här fallet så misskrediterar de ju sig själva, så det är kanske
ingen större skada skedd, men hur de kan få fortsätta tillåtas ha
yttrandefrihet å partiets vägnar, det förvånar mig. En politiker
förväntas ju ändå uppträda någorlunda professionellt  inför sina
potentiella väljare. Själv skulle jag inte betro dessa män med en
loppcirkus än gång, än mindre mitt lands framtid.

 

10726660455_157c6111a1_z
Foto: sohocub

 

 


Läsarna skrattar åt dumheterna
. De får en del medhåll, javisst, men en stor del läsare skrattar åt dem. Det finns särskilda humorsidor som ständigt fylls upp med klipp från nyheter, Twitter och Facebook. De är clowner, och de gör sig otroligt fåniga med denna åsiktsdysenteri. MEN, vi får inte glömma att de faktiskt potentiellt sitter inne med farlig makt. Vill vi ha detta parti i riksdagen?

De är clowner ja, men clowner med handgranater.
Jag vill i alla fall inte sitta intill dem när de drar ut sprinten…

 

Och enligt Robert Stenkvist, vice ordförande i SD Botkyrka, kan vi räkna med att det blir värre…

Robert Stenkvist, vice ordförande SD Botkyrka
Robert Stenkvist, vice ordförande SD Botkyrka

  ”just whait”(!)

 

Öppet mål. Jimmie Åkessons syn på uttalanden på Twitter? Ingen åsikt hade man kunnat tro, eftersom det formligen haglar kränkande ”tweets” från SD:s medlemmar. Men efter att Jimmie deltagit i SVT:s Debatt, i nu i veckan, twittrade Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson följande; ”Normalt håller jag mig till socförsäkringen. Men J Åkesson i debatt gör att jag kräks!”

 

 

 

Plötsligt reagerar Åkesson på privata åsikter och yttrandefriheten, och anser att de inte hör hemma i sociala medier: ”Det är helt oacceptabelt att en GD uttrycker sig som Dan Eliasson. Han måste givetvis sparkas.”

Till Aftonbladet säger Åkesson:

– Vad han tycker på sin kammare klockan 22 har jag ingen åsikt om, men när en generaldirektör skriver en tweet som hamnar på Försäkringskassans hemsida är det oacceptabelt.

Här ska man alltså notera att skillnaden, enligt Åkesson är att denna ”tweet” hamnade på en så kallad offentlig sida. Men Jimmie, Twitter är per definition OFFENTLIGT. Jag kallar det öppet mål, och föreslår att du ser över dina egna spelare innan du gråter ut i ännu en artikel.

 

                                  

Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare. Axel Caesar Heder, Distriktsordförande för SDU Södermanland
Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare. Axel Caesar Heder, Distriktsordförande för SDU Södermanland