Richard Jomshof förringar rasism

Gästinlägg från Slutpixlat

SD-kuriren gör den Sverigedemokratiske riksdagsmannen Richard Jomshof lite märkliga uttalanden angående Expressens senaste avslöjanden om de anonyma näthatarna som bl.a. är från hans eget parti.

Efter att Jomshof talat om partiets etiska riktlinjer och hur viktigt det är att SD:s medlemmar följer dessa riktlinjer, så kallar han de främlingsfientliga och rasistiska uttalanden som hans partikollegor gjort på hatsajterna för ideologiska övertramp?

Då det uppenbarligen verkar finnas medlemmar som på fullt allvar tror att man kan företräda en linje officiellt och en helt annat när man tror att man är anonym, i detta fall i kommentarsfälten i sociala medier. Det går naturligtvis inte, om nu någon trodde det. Jag tar för givet att det kommer att få konsekvenser i de fall ideologiska övertramp har skett.
Art Blakey #2
Markus Amalthea Magnuson / Foter.com / CC BY-NC-SA

Lite märkligt att från en företrädare för ett parti vars ideologi i grunden är rasistisk höra att ideologiska övertramp förekommit?

Jomshof anser för övrigt i sin artikel i SD-kuriren att de uppgifter som framkommit i Expressen nu de senaste dagarna, är ganska ointressanta, om man sätter in dem i ett större sammanhang?

För det andra är uppgifterna ganska ointressanta om man inte sätter in dem i ett större sammanhang. Till exempel bör man ställa sig frågan hur det ser ut på andra debattsidor på nätet, men också hur det ser ut i övriga partier. Det sistnämnda är viktigt. Låt mig exemplifiera; i valrörelsen 2006 påstod EXPO att omkring tio procent av Sverigedemokraternas kandidater var dömda för något brott. Detta fick ett stort genomslag i media, som gjorde allt för att använda uppgifterna till att smutskasta Sverigedemokraterna. Många av oss, däribland undertecknad, försökte då påpeka att uppgifterna är ganska ointressanta om man inte sätter in dem i ett större sammanhang.

Jomshof försöker göra en jämförelse med hur det ser ut på andra debattsidor på nätet och hos andra partier när det kommer till rasism och näthat, och tycker därmed att det är ganska ointressant vad SD och dess företrädare står för. I ett större sammanhang då naturligtvis.

Om vi då skall jämföra med, i ett större sammanhang, hur det ser ut på andra debattsidor och hos andra partier, så är det väl, i ett större sammanhang, ganska tydligt att just SD-politiker är ganska så överrepresenterade både i brottssammanhang och att SD-anhängare är det på vissa ”debattsidor.”

Att Jomshof dessutom försöker jämställa hat- och rasistsajterna Avpixlat, Exponerat och Fria Tider som vilka andra ”debattsidor” som helst på nätet, visar ju enbart på att han ”i ett större sammanhang”, verkar anse att den rasism som hans egna partikollegor ger uttryck för på dessa ”debattsidor” är ointressant.

Man blir inte längre förvånad över hur framträdande SD-”politiker” likt Jomshof, nu också försöker ta på sig offerkoftan och genom diverse artiklar försöker förringa sina partikollegors klavertramp genom att skylla på att media endast är ute för att smutskasta dem.

Något som SD:s politiker och dess anhang i sammanhanget förbiser är det faktum att med den ideologi de bär med sig och den främlingsfientliga och rasistiska politik de står för, så får de finna sig att bli granskade av media. För inget annat parti i Sveriges riksdag för en sådan politik.

/ Raffina Wall
Gästinlägg från Slutpixlat.