Studiematerial om Raoul Wallenberg

Jag vill rekommendera ett intressant studiehäfte som Svenska kommittén mot antisemitism tagit fram om Raoul Wallenberg. Det är bra och lättöverskådligt—kort sagt en bra introduktion till Wallenberg.

Vi behöver förebilder. Wallenberg är en viktig sådan som visar vad en människa kan göra.

Istället för att recensera materialet väljer jag att citera rakt av vad SKMA skriver på sin hemsida. Det är helt klart ett material skolor borde köpa in och använda i undervisningen.

1389.9 Holocaust B

Raoul Wallenberg valde att agera för att hjälpa och skydda människor han inte kände. Hans insatser räddade tusentals judar från nazisterna i den ockuperade ungerska huvudstaden Budapest. Raoul Wallenbergs liv och gärning visar oss att en människas val kan göra stor skillnad. Därför är han viktig för oss idag.

Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) har tagit fram ett studiematerial om Raoul Wallenberg. Till studiehäftet finns en sammanställning av pedagogiska reflektions- och värderingsövningar, samt dokument.

Klicka HÄRHÄR och HÄR för exempel från studiehäftet!

Pedagoger kan beställa Studiehäftet kostnadsfritt i klassuppsättning, skolan betalar endast portokostnad. Övriga intresserade kan beställa mot en kostnad på 50 kronor. Beställ HÄR! Beställningar kan även skicka till SKMA via mail på info@skma.se – glöm i sådana fall inte att ange fakturaadress!

Lärarhandledning och elevövningar finns tillgängliga som pdf-fil här på SKMA:s hemsida. Klicka HÄR!… Läs resten