Migrationsverket förklarar asylprocessen på film

Motargument har tidigare skrivit förklaringar till hur man söker asyl, i serien ”Asylprocess för dummies”. Som ett komplement till det vill vi också berätta att Migrationsverket har producerat en serie filmer som på ett överskådligt sätt förklarar alla delar i den processen.

asylfilmerDet finns totalt tolv korta, animerade filmer om de olika stegen i asylprocessen.

En del av filmerna handlar om sådant som den asylsökande kan behöva känna till under tiden det tar att få asyl. (Klicka på bilden eller nedan)

Några av er som aldrig tänker söka asyl i Sverige kanske känner ett behov av att lära sig lite om detta också.

Du kan titta på filmerna och lyssna på berättarröster på åtta olika språk; arabiska, dari, engelska, romai arli, ryska, somaliska, svenska och tigrinska. Det går också att ladda ner berättartexterna som pdf-filer om du har nedsatt hörsel.

Filmerna kan du se här: www.migrationsverket.se/info/5343.html