Miljöpartister i samarbete med fascister och förintelseförnekare

En liten fascistsekt ledd av en amerikan och en grupp rabiata antisemiter driver något som kallas nätverket för bankreform har lyckats hitta samarbetspartners i riksdagen. Både individuella Vänsterpartister och Miljöpartister lyssnar till deras ideer om en ”finansreform” och för upp deras ideer direkt i riksdagen. Denna artikel handlar om några av de drivande i och runt nätverket för bankreform och i en artikel på min blogg namnger några av de miljöpartister och vänsterpartister som anammat ideer som kommer från aktörerna i detta nätverk.

Dagens Industri skrev igår och förrgår om Näverket för Bankreform. Den miljöpartistiska riksdagsmannen Valter Mutt skulle deltagit som talare på ett torgmöte den 7.e september men hoppade av. Artikeln kan läsas här (klicka för större bild).

DI

Nätverket arbetar med en så kallad bankreform och pratar en hel del om orättvisor i finanssystemet. Det pratar om en ”hemlig kontroll” av det globala finanssystemet. Det lockar därför folk från vänstern, miljöpartister och piratpartister. Men vilka är de drivande och vad anser de om världen?

Jo i nätverket hittar man Carl Norberg och Henning Witte, kända antisemiter. Man hittar dessutom den lilla fascistsekten EAP. Nätverkets initiativtagare är för övrigt Carl Norberg.

Om man studerar vad Valter Mutt och en annan miljöpartist, Annika Lillemets, gjort och sagt de sista åren ser man att vissa ideer, som kommer direkt från EAP, sprids via dem i riksdagen. Speciellt förslaget om Glas-Staegall Act, ett förslag som även vänsterpartister fört fram,.

I artikeln visar jag vad de står för som driver det lilla nätverket och ställer frågan hur förslag de driver hamnat i riksdagen.