Avpixlat använder fult spel

I total brist på annat att skriva om, tar Avpixlat upp hur muslimska kvinnor använder sin klädesdräkt för att — ja, hör och häpna — prata i mobiltelefon!

Young Muslim Woman Chats on Cellphone - Outside Retribution Museum - Jakarta - Indonesia
Adam Jones, Ph.D. – Global Photo Archive / Foter.com / CC BY-SA

Det ska Avpixlat till för att utmåla sig själva som ”stackare”, för att svenskar ”måste” punga ut med stora pengar för att ha en handsfree till sina mobiltelefoner, när främst muslimska kvinnor kan använda sin klädesdräkt för att sätta fast mobilen vid örat och därefter kunna frigöra båda händerna medan de pratar i telefon.

Hemskt.

Detta har enligt Avpixlat aldrig gjorts av en svensk i Sverige. Så måste det ju vara, eftersom både text och kommentarer med synnerligen stor ärlighet verkar högeligen imponerade av det nya greppet att använda ett klädesplagg till något mer än dess ursprungliga användningsområde.

I den mycket korta texten kan man utläsa en viss uppgivenhet och en viss stress över att hitta nya saker man som främlingsfientlig kan ta upp som argument för att invandrare — givetvis främst muslimer — ska ut ur Sverige. Dessutom är det oerhört lätt att läsa sig till i denna specifika text att de som skriver och läser Avpixlat verkar anse sig själva stå i underläge.

Ett underläge som för övrigt visar sig främst genom hur skribenten nödgas använda överdrivna beskrivningar för att läsaren ska förstå hur bedrövligt det är att ”bara” vara svensk.

Så. Är det egentligen synd om främlingsfientliga svenskar, eller ska vi fortsätta banka dem i huvudet med klara och tydliga fakta tills de fattar?

fotnot: det sista var endast menat bildligt talat, så att ingen tror att det var allvarligt menat som upprop till våld gentemot meningsmotståndare