Ekeroths demografiska bomb är bara ett knallskott

De islamfientliga tongångarna ter sig mer och mer desperata, även i Riksdagen, ja för Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson är än så länge riksdagsledamöter. Ekeroth lägger in citat från Axess på sin blogg som han hävdar stödjer tesen om att Europa översvämmas av Afro-asiatiska och Latinamerikanska djupt religiösa människor. Att Sverige år 2050 kommer vara förändrat intill oigenkännlighet.

Nu är det inte alla människorna från Latinamerika eller Asien som Ekeroth oroar sig över — det är först och främst eller rättare sagt; enbart de som tror på Allah. Kent skriver en hälsning, som en riktig domedagsprofet, till oss alla:

Snart vaknar du upp i ett Sverige/Europa där du inte känner dig hemma eller vill ha. En present från Sjuklövern bland annat.
Barnafödande efter bosatt tid i Sverige. Uppdelat på grupper av ursprungsländer.
Barnafödande efter bosatt tid i Sverige. Uppdelat på grupper av ursprungsländer.

Samtidigt så samlar hans meningsfrände Ingrid Carlqvist på namn. Ja, bokstavligen samlar och räknar förnamn på nyfödda barn i Sverige för att räkna hur många muslimer det föds här.
Att det är totalt omöjligt att avgöra en individs religiösa tillhörighet utifrån namnet har gått Carlqvist helt förbi. Lika lite som Sveriges alla Sarah och Rebecka är judinnor, eller alla Krister och Adam är kristna, lika lite behöver alla Ali och Fatima vara muslimer.

Att resonemanget namn = religion är helt ohållbart, och blir mycket uppenbart om man tittar på Carlqvists eget namn, Ingrid, ett fornnordiskt namn. Ska vi förutsätta att hon tillhör hednisk asatro? Eller att Kent Ekeroth svär sig till den keltiska mytologin? Ett namns eventuella religiösa anknytning försvinner och övergår med tiden till tradition. Man heter det man heter för att det är tradition i familjen man föds i eller för att ens föräldrar tycker namnet är fint. Och om något barn ges ett tilltalsnamn och ett andranamn som båda låter religiösa, ska den personen då räknas två gånger?

Nyfödda barn har för övrigt ingen religion alls. Men så långt tänker inte Carlqvist, nej hon ser bara namn i sken av sina egna fördomar.

Men, kanske någon tänker, det finns ju enligt Kent Ekeroth väldigt många muslimska kvinnor i Sverige och de föder barn på löpande band…
Nja, om man räknar de kvinnor som är födda i s.k.”muslimska länder” och var bosatta i Sverige vid årsskiftet 2011-2012 så var det ungefär 100 000 kvinnor i barnafödande åldrar, 15 – 44 år. Beroende på hur generöst man tolkar vilka länder i mellanöstern och nordafrika som ingår i MENA-länderna; Afghanistan, Irak, Iran, Syrien, länderna på Afrikas horn som Somalia, Etiopien, Eritrea. Du kan själv göra beräkningar i statistikdatabasen hos SCB (asylsökande är inte inräknade i dessa siffror, pga man inte vet vilka som får stanna permanent)

Klicka på bilden för att förstora den
Utrikes födda kvinnor efter födelseland. i barnafödande åldrar. Klicka på bilden för att förstora den

Ungefär 100 000 kvinnor!

Vi har en befolkning på över 9,5 miljoner. Och tänk väl på att det är långt ifrån alla av dessa 100 000 kvinnor som är muslimer, och som kommer föda så många barn som de invandringskritiska påstår. Benägenheten att föda många barn minskar när dessa kvinnor flyttat till Europa och Sverige, och nativiteten blir mindre och mindre ju längre tid man bor här. (Se diagram till höger, klicka på det för förstoring. Länder som Etiopien och Somalia hör till gruppen länder med lågt HDI)

Sedan avtar även religiositeten hos människor som lever i och integreras in i sekulariserade samhällen, så det finns ingenting som tyder på att dessa barn födda av kvinnor från muslimska länder växer upp till fundamentalistiska Islamister. Troligen så växer en hel del upp till helt ickereligiösa sekulära personer. Vill man undvika att det blir fler radikala religösa i Sverige så är bästa sättet helt enkelt att umgås med nyanlända.

Hur man än räknar eller försöker vrida och vända på det så kommer Ekeroths profetia om en demografisk bomb vara lika falsk och felaktig som Mayakalenderns domedag. Ett litet knallskott är vad det är.

Jag rekommenderar dig som läsare att ägna några minuter till den här föreläsningen med Hans Rosling om demografi och religion:

!
Se gärna fler videoföreläsningar som Dr Hans Rosling har på sin websida : gapminder.org/videos

/Loan Sundman

Källa:
Diagram från SCB: Befolkningsframskrivning, Barnafödande efter tid
För fördjupad läsning rekommenderas rapporten: Barnafödande bland inrikes och utrikes födda
För den senaste uppdateringen på området Barnafödande i Sverige Maj 2012