När sverigedemokrater åker färja…

Gästinlägg från Polimasaren

2009 åkte flera SD- och dåvarande SDU-toppar på konferens med färjan till Tallinn. Med i gänget var, bland annat, Erik Almqvist, Björn Söder och Jimmie Åkesson. Det dracks en hel del och allsång bröt ut. Det sjöngs nidvisor om Olof Palme och om mordet på honom och enligt Kaliber så sjöng Åkesson med på denna:

Olof Palme gick på bio, han kom ut strax efter tio. Lisbet såg pistolen blänka, strax därefter blev hon änka. Skottet brann, blodet rann. Olof Palme han försvann

En av sångerna de sjöng var med gruppen Fyrdung, som har låtar som handlar om att skära ut Sions hjärta, alltså att döda judarna. De sjunger om raskravaller och om att bränna ner Rosenbad.

Förutom flera vitmaktsånger sjöng sverigedemokraterna en av de mest kända nationalsocialistiska kampsångerna, och det är ju inte så konstigt att de sjöng den tonsatta dikten ”Friheten leve” av Sven Olov Lindholm. Två av Sverigedemokraternas grundare var ju med i Lindholmsrörelsen. Lindholm var med och grundade Nationalsocialistiska arbetarpartiet, eller Svensk socialistisk samling som de döpte om sig till för att inte verka vara ett dotterparti till Hitlers parti.

Med på resan var Kaliberreportern Caroline under falsk identitet, så kallat wallraffande. Efter ett tag började de misstänka henne och när de konfronterade henne kände hon sig väldigt hotad och sprang iväg. I samband med detta blev Caroline av med väska och en viss kamerautrustning. På övervakningskameror ses Louise Erixon, Jimmie Åkessons nuvarande fru, gå upp på däck med en väska liknande den som tillhörde Caroline. När Louise kommer in igen har hon inte väskan med sig. På övervakningsbilderna fastnar också Erik Almqvist och Christian Westling på bild då de går in i Louises hytt efter att ha lurat till sig nyckeln av receptionen. De befann sig i hytten någon minut innan de gick därifrån.

När Kaliber försöker få tag i partiledaren så svarar han kort att han kommer att diskutera det här med andra medier. Sedan lade han på luren och efter det fick inte Kaliber tag på honom igen.

vlcsnap-2014-09-06-21h23m33s70 vlcsnap-2014-09-06-21h23m55s33vlcsnap-2014-09-06-21h25m40s62

På första bilden ses Caroline och Almqvist, den andra är när någon lurar åt sig nyckeln till reporterns hytt och den sista är när Åkessons nuvarande fru Louise Erixon går ut på däck med en väska som saknas när hon kommer in igen.

Källor:

SD-ledare sjöng vit makt-texter

”Olof Palme gick på bio”– om jargongen inom SD

Detta är inget nytt scoop utan bara ett sätt att påminna om att det finns mer än den mer eller mindre uttjatade järnrörsincidenten.